2013. május 27., hétfő

Hangyásodás

Nekem ezek az ázsiai népek mindig is kicsit olyanok voltak,mint a hangyák: kicsik, feketék, sokan vannak, és szorgoskodnak. Van egy fő fejes, aki megmondja a frankót, a többi meg követi és gyűjtöget,anélkül, hogy  bármit is megkérdőjelezne.
 Itt voltak a britek, hollandok pl, ültek évszázadokon keresztül az itteniek nyakán...Nagy nehezen elmentek, és mi az eredmény? Semmi, a boltokban a hirdetések 90%án fehér embert látni,a kirakati babák szőke hosszú hajúak, ha süt a nap,akkor előkapják az ernyőjüket,hogy fehérek maradjanak. Fehérítős tusfürdővel zuhanyoznak (véletlenül ilyet vettem, lehet,h ezért nem barnulok úgy,ahogy szeretnék)...Tudom,hogy nálunk is vannak török éttermek,de pl azon kívül szerintem nem sok mindent sírtunk vissza se a törökökből,se az osztrákokból se az oroszokból..főleg nem,hogy megpróbáljunk olyanok lenni,mint akik a nyakunkon ültek....Mondom,furák ezek a népek.


 De úgy érzem,h lassan kezdem megemészteni a környéket (500m-es körzetben, plusz vagy 3 metrómegállóban már nem tévednék el), egész otthonosan mozgok a környékbeli kifőzdék éttermeiben, rutinosan válogatok a csirkés ételek között :D Szóval készen érzem magam a továbbállásra, ami remélhetőleg holnap be is következik (és remélhetőleg holnapig jelentkezik a néhány napja eltűnt ingatlanosunk, különben para van).

Lili is amúgy megszokta a helyet, már végigalussza az éjszakát. Ma reggel 7kor hangos koppanásra ébredtem. A kiscsaj éppen megfejelte az ágytámlát, majd elkezdte tépni a hajam (azért már várom,hogy saját ágya legyen). Ugyanis a legújabb az,hogy akár hasra fordítva teszem le,akár hátra, elkezd hátrafelé araszolni. Hason fekve jobbra-hátra tolja magát, háton meg mint a gekkó balra-hátra löki magát a lábával. Igaz,hogy se átfordulni,se igazából magától ülni még nem tud,de már állni akarna és négykézláb furakszik...Mintha folyékonyan akarna beszélni a hangok megtanulása nélkül....:D
 Szóval mostmár állandó felügyelet kell mellé...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése